Jestem specjalistą od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym, które zdobywałem pod okiem najwybitniejszych mistrzów w wielu krajach Europy, jak również dyplomowanym Mistrzem Cukiernictwa oraz pedagogiem zawodowym przystosowującym młodzież do zawodu.
Podczas licznych szkoleń w Europie poznałem trendy cukiernicze z całego świata. Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego wzbogaciła wyprawa do Ameryki Południowej, podczas której byłem na trzech plantacjach ziarna kakaowego. Pierwsze kroki jako zawodowy cukiernik stawiałem w najbardziej znanych, prestiżowych cukierniach, a także restauracjach i hotelach.
Współpracowałem z dużymi firmami branżowymi prowadząc pokazy cukiernicze dla pracowników cukierni w całej Polsce. Kierowałem zespołem sprzedażowym, sprawowałem opiekę nad merytorycznym zakresem szkoleń personelu, a także przeprowadzałem rekrutacje oraz audyty kawiarni i lodziarni.
Kilkukrotnie byłem jurorem międzynarodowego, prestiżowego konkursu „Word Chocolate Master”. Jestem autorem wielu publikacji na temat szeroko rozumianej czekolady w czasopismach branżowych. Specjalizuje się w ręcznie robionych pralinach, recepturach pitnych czekolad, wyjątkowych deserach oraz tabliczkach czekoladowych. Moich specjałów możesz skosztować w wielu miejscach w Polsce, Czechach i na Słowacji. Obecnie prowadzę własną działalność, a swoim doświadczeniem wspieram zarówno producentów rzemieślniczych jak i przemysłowych.
Z myślą o satysfakcji klientów kładę nacisk na jakość przeprowadzanych szkoleń, różnorodność i innowacyjność. Podążam za potrzebami klientów, znacznym rozwojem rynku cukierniczego. Największym sukcesem dla mnie jest zadowolenie klienta oraz świadomość, że sprostałem jego oczekiwaniom.